Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

24 - 28 czerwiec 2024

 

24 czerwiec - poniedziałek

Ś: chleb mieszany z masłem, ser żółty, ogórek świeży, sałata, kakao/herbata
      przekąska – maliny

O: krupnik ryżowy z koperkiem, ziemniaki pieczone z cukinią i marchewką oraz z serem corregio, kompot śliwkowy

P: grahamka z masłem, filet z indyka wędzony, pomidor, morele, rumianek


25 czerwiec– wtorek 

Ś: kasza manna na mleku, chleb mieszany z masłem, polędwica sopocka, pomidor, herbata

      przekąska - sok owocowy

O: zupa szczawiowa z jajkiem, kluski leniwe z masłem i bułką tartą, surówka z marchewki młodej ze śmietaną, kompot wieloowocowy

P: kajzerka z masłem, ser żółty, ogórek małosolny, arbuz, herbata owocowa


26 czerwiec – środa 

Ś: płatki jęczmienne na mleku, chleb mieszany z masłem, mozzarella z pomidorem malinowym i świeżą bazylią, herbata

          przekąska – maliny

O: zupa kalafiorowa, kasza gryczana biała, schab środkowy, duszony w sosie własnym, buraczki, kompot śliwkowy

P: koktajl z jogurtu naturalnego i malin, kajzerka z masłem, borówka amerykańska

  

27 czerwiec - czwartek  

Ś: płatki kukurydziane na mleku, chleb mieszany z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, rzodkiewka, herbata

       przekąska - brzoskwinie

O: zupa jarzynowa z zacierkami, młode ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony, surówka z młodej kapusty i marchewki, kompot wieloowocowy

P: rogal maślany z dżemem brzoskwiniowym, mleko/herbata, borówka amerykańska 

 

28 czerwiec – piątek 

Ś: talerz kanapek różnych z warzywami (pomidor koktajlowy, ogórek, papryka)  kawa mleczna/herbata
      przekąska – mix owoców
O: zupa pomidorowa z makaronem, ryż jaśminowy, twaróg, mus z truskawek, polewa jogurtowo-śmietanowa, kompot śliwkowy

P: grahamka z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, papryka, mięta z cytryną, arbuz

 

17 - 21 czerwiec 2024

 

17 czerwiec - poniedziałek

Ś: chleb mieszany z masłem, ser żółty, pomidorki koktajlowe, kakao/herbata
      przekąska – kalarepa

O: zupa jarzynowa, naleśniki z serem białym, polewa śmietanowo-jogurtowa, mus z truskawek, kompot śliwkowy

P: parówki z szynki na gorąco, grahamka z masłem, ogórek świeży, arbuz, mięta z cytryną


18 czerwiec– wtorek 

Ś: płatki owsiane na mleku, chleb mieszany z masłem, jajko na twardo, papryka / herbata

      przekąska - sok owocowy

O: zupa owocowa z makaronem, kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy po węgiersku, ogórek małosolny, kompot truskawkowy

P: chałka z masłem, dżem brzoskwiniowy, arbuz, mleko/herbata


19 czerwiec – środa 

Ś: płatki kukurydziane na mleku, chleb mieszany z masłem, polędwica sopocka, ogórek świeży, herbata

          przekąska – borówki

O: zupa ogórkowa, spaghetti z mięsem drobiowym (kurczak) i sosem bolońskim, sałata lodowa z pomidorkami koktajlowymi i sosem vinegret, kompot śliwkowy

P: twarożek waniliowy, truskawki, kajzerka z masłem, rumianek

  

20 czerwiec - czwartek  

Ś: kasza manna na mleku, chleb mieszany z masłem, mozzarella z pomidorem i bazylią, herbata

       przekąska - morele

O: barszcz czerwony z ziemniakami, młode ziemniaki z koperkiem, sznycel z piersi indyka, marchewka z groszkiem zielonym, kompot wieloowocowy

P: kajzerka z masłem, jajko na twardo, papryka, banan, herbata owocowa

 

21 czerwiec – piątek 

Ś: grahamka z masłem, filet wędzony z indyka, ogórek świeży, kawa mleczna,/herbata
      przekąska – mix owoców
O: zupa pomidorowa z ryżem, zapiekanka makaronowa z brokułami i kalafiorem, dip jogurtowy z koperkiem, kompot śliwkowy

P: drożdżówka z ciasta półfrancuskiego z budyniem,  mleko/herbata, borówki