KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

JADŁOSPIS OD  19-23 LIPCA 2021

 

19 lipca – poniedziałek

Ś: chleb mieszany z masłem, wędlina, ogórek świeży, sałata, kakao /herbata

O: zupa pomidorowa z ryżem, makaron penne z brokułami i sosem z mascarpone, woda mineralna

P: twarożek waniliowy, bułka żytnia z masłem, arbuz, woda ze świeżą miętą i cytryną

 

20 lipca – wtorek

Ś: płatki owsiane na mleku, chleb mieszany z masłem, ser żółty, papryka, /herbata

O: zupa owocowa z kluskami, ziemniaki z koperkiem, sznycel z indyka , sałatka letnia (seler naciowy, ogórek świeży, szczypiorek ), woda mineralna

P: koktajl z jogurtu naturalnego i truskawek, bułka z masłem

 
21 lipca - środa

Ś: chleb mieszany z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, papryka, kawa mleczna

O: zupa ogórkowa, spaghetti z mięsem drobiowym i sosem bolońskim, sałata lodowa z pomidorami koktajlowymi i sosem vinegret, woda mineralna

P: chałka z masłem, dżem, mleko, nektarynka


22 lipca - czwartek

Ś: płatki jęczmienne na mleku, chleb mieszany z masłem, wędlina, pomidor /herbata
 

O: zupa zacierkowa, ryż na sypko, twaróg, świeże truskawki, polewa śmietanowo-jogurtowa, woda mineralna

P: grahamka z masłem, parówki z szynki na gorąco, ogórek świeży, herbata owocowa

 

23 lipca - piątek

Ś: chleb mieszany z masłem, twarożek naturalny z pomidorkami koktajlowymi, kakao/herbata

O: barszcz czerwony z ziemniakami , kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy po węgiersku, ogórek małosolny, woda mineralna

P: jogurt owocowy, bułka z masłem, arbuz

 

 

JADŁOSPIS OD  26-30 LIPCA 2021

 

26 lipca – poniedziałek

Ś: chleb mieszany z masłem, ser żółty, ogórek świeży, sałata, kakao /herbata

O: zupa krem z brokułów, makaron z twarogiem i truskawkami, polewa śmietanowo jogurtowa, woda mineralna

P: kajzerka z masłem, wędlina, pomidor, morele, woda mineralna

 

27 lipca – wtorek

Ś: kasza manna na mleku, chleb mieszany z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, papryka

 

O: zupa pomidorowa z makaronem, ryż na sypko, potrawka z indyka , surówka z młodej kapusty z koperkiem, woda mineralna

P: koktajl z jogurtu naturalnego i truskawek, bułka z masłem

 
28 lipca - środa

Ś: chleb mieszany z masłem, twarożek ze świeżymi truskawkami,  kawa mleczna
 

O: zupa szczawiowa z jajkiem, kalafior zapiekany pod serową pierzynką, woda mineralna

 

P: grahamka z masłem, wędlina, pomidor, sałata, nektarynka


29 lipca - czwartek

Ś: płatki owsiane na mleku, chleb mieszany z masłem, ser żółty, sałata, pomidor
 

O: zupa owocowa z makaronem, ziemniaki, kotlet mielony, mizeria z jogurtem naturalnym, woda mineralna

P: twarożek waniliowy, bułka z masłem, brzoskwinie, herbata owocowa

 

30 lipca - piątek

Ś: chleb mieszany z masłem, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, kakao/herbata

O: krupnik , spaghetti z mięsem drobiowym ( kurczak), ogórek małosolny, woda mineralna

P: jogurt owocowy, bułka z masłem, arbuz