Jadłospis
8 - 12 kwiecień 2024
8 kwiecień - poniedziałek
Ś: chleb mieszany z masłem, ser żółty, pomidor, sałata, kakao/herbata
przekąska – marchew surowa
O: zupa krem z soczewicy z grzankami, makaron świderki, twaróg, polewa jogurtowo-śmietanowa, mus z truskawek, kompot śliwkowy
P: grahamka z masłem, polędwica sopocka, ogórek kiszony, sałata, mięta, mandarynka
9 kwiecień – wtorek
Ś: płatki ryżowe na mleku, chleb mieszany z masłem, mozzarella, pomidor koktajlowy, herbata
przekąska – sok gruszkowo-jabłkowy
O: zupa zacierkowa, kasza gryczana, gulasz wieprzowy po węgiersku, surówka z selera i jabłka, kompot truskawkowy
P: kajzerka z masłem, twarożek z truskawkami, winogrona, herbata z cytryną
10 kwiecień– środa
Ś: płatki jęczmienne na mleku, chleb mieszany z masłem, jajko na twardo, papryka, herbata
przekąska – jabłko
O: kapuśniak, ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony, buraczki, kompot śliwkowy
P: budyń śmietankowy, mus z malin, bułka z masłem
11 kwiecień- czwartek
Ś: płatki kukurydziane na mleku, chleb mieszany z masłem, wędlina, ogórek świeży, herbata
przekąska – winogrona
O: barszcz ukraiński, kluski leniwe z masłem i bułką tartą, surówka marchewki i jabłka, kompot wieloowocowy
P: grahamka z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, papryka banan, rumianek
12 kwiecień – piątek
Ś: talerz kanapek różnych z warzywami (pomidor koktajlowy, ogórek, papryka) kakao/herbata
przekąska – jabłko
O: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki z koperkiem, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej i marchewki, kompot śliwkowy
P: koktajl z jogurtu naturalnego i truskawek, kajzerka z masłem
15 - 19 kwiecień 2024
15 kwiecień - poniedziałek
Ś: kasza manna na mleku, chleb mieszany z masłem, ser żółty, pomidor, sałata, kakao/herbata
przekąska – marchew surowa
O: zupa krem z brokułów z grzankami, naleśniki z serem białym, polewa śmietanowo-jogurtowa, mus z truskawek, kompot śliwkowy
P: grahamka z masłem, szynka z indyka, ogórek kiszony, sałata, mięta, winogrona
16 kwiecień – wtorek
Ś: chleb mieszany z masłem, polędwica sopocka, ogórek świeży, kawa mleczna /herbata
przekąska – sok gruszkowo-jabłkowy
O: zupa jarzynowa, ziemniaki z koperkiem, sznycel z piersi indyka, sałata z rzodkiewką i szczypiorkiem, kompot śliwkowy
P: chałka z masłem, dżem brzoskwiniowy, jabłko, mleko/herbata
17 kwiecień– środa jadłospis dla grupy I
Ś: chleb mieszany z masłem, jajko na twardo, papryka, kakao/herbata
przekąska – kiwi
O: krupnik, spaghetti z mięsem drobiowym (indyk) i sosem bolońskim, ogórek kiszony, kompot śliwkowy
P: jogurt owocowy, kajzerka z masłem, banan
17 kwiecień- środa jadłospis dla grup: II, III, IV - WYCIECZKA DO POWSINA
Ś: chleb mieszany z masłem, wędlina, papryka, herbata
Podczas wycieczki będzie podana zupa oraz kiełbaski na gorąco, kajzerka z masłem, woda, soczek ze słomką oraz banan
Po powrocie do przedszkola ok. godz. 15.15 będzie podane II danie: spaghetti z mięsem drobiowym (indyk) i sosem bolońskim, ogórek kiszony, kompot śliwkowy
18 kwiecień – czwartek
Ś: płatki kukurydziane na mleku, chleb mieszany z masłem, mozzarella z pomidorem, herbata
przekąska – winogrona
O: barszcz czerwony z ziemniakami, kasza jęczmienna, schab duszony w sosie własnym, mizeria z jogurtem naturalnym, kompot wieloowocowy
P: grahamka z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, papryka jabłko, rumianek
19 kwiecień – piątek
Ś: talerz kanapek różnych z warzywami (pomidor koktajlowy, ogórek, papryka), kakao/herbata
przekąska – jabłko
O: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki z koperkiem, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej i marchewki, kompot śliwkowy
P: twarożek waniliowy, kajzerka z masłem, herbata owocowa, banan