Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

13 -  17 styczeń 2025

 

13 styczeń - poniedziałek

Ś: chleb mieszany z masłem, ser żółty, kiełki słonecznika, papryka, kakao/herbata

       przekąska - marchew surowa

O: zupa ogórkowa, naleśniki z serem białym, polewa śmietanowo-jogurtowa, mus z truskawek, kompot wieloowocowy

P: grahamka z masłem, polędwica sopocka, ogórek, gruszki, herbata z cytryną


14 styczeń – wtorek 

Ś: kasza manna na mleku, chleb mieszany z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, papryka, herbata

      przekąska - sok jabłkowy tłoczony

O: kapuśniak, ziemniaki z koperkiem, pieczeń cielęca, surówka z kapusty czerwonej i cebuli, kompot wieloowocowy

P: kajzerka z masłem, twarożek z truskawkami, jabłka, herbata z cytryną


15  styczeń– środa 

Ś: płatki owsiane na mleku, chleb mieszany z masłem, mozzarella z pomidorem, herbata

          przekąska – mandarynki

O: zupa zacierkowa, kasza jęczmienna, klopsiki pieczone w sosie pomidorowym, surówka z selera i gruszki, kompot wieloowocowy

P: ryż jaśminowy, jabłko prażone z cynamonem i rodzynkami, polewa śmietanowo-jogurtowa 

  

16 styczeń- czwartek  

Ś: płatki kukurydziane na mleku, chleb mieszany z masłem, wędlina, papryka, cykoria, herbata

          przekąska - kiwi, melon

O: zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym, ziemniaki z koperkiem, sznycel z piersi indyka, marchewka z groszkiem zielonym, kompot wieloowocowy 

P:  koktajl z jogurtu naturalnego i truskawek, kajzerka z masłem, banan

 

17 styczeń – piątek 

Ś: talerz kanapek różnych z warzywami (samodzielne kompozycje do wyboru dla dzieci) kakao/herbata 
           przekąska – mix owoców
O: zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki z koperkiem, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej i marchewki,  kompot truskawkowy

P: grahamka z masłem, jajko na twardo papryka, jabłko, herbata z cytryną