Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

12 - 16 maj 2025

12 maj - poniedziałek

Ś: chleb mieszany z masłem, ser żółty, sałata, papryka, kakao/herbata

przekąska - winogrona

O: barszcz ukraiński, ziemniaki z koperkiem, sznycel z piersi indyka, sałata lodowa z warzywami, kompot wieloowocowy

P: deser z kaszy manny, mus z truskawek


13 maj – wtorek 

Ś: płatki ryżowe na mleku, chleb mieszany z masłem, wędlina, pomidor, herbata

przekąska - kalarepa

O: zupa krem z soczewicy, kluski leniwe z masłem i bułką tartą, surówka z marchewki i jabłka kompot śliwkowy

P: jajko na twardo, bułka z ziarnami z masłem, papryka, sałata, jabłko, herbata owocowa


14 maj– środa 

Ś: płatki jęczmienne na mleku, chleb mieszany z masłem, mozzarella z pomidorem, herbata

przekąska – sok jabłkowy tłoczony

O: zupa pieczarkowa z makaronem, kasza jęczmienna, klopsy pieczone w sosie pomidorowym, brokuły, kompot wieloowocowy

P: muffiny kokosowe (wyrób własny: w składzie: wiórki kokosowe, mąka orkiszowa, miód pszczeli, jajka), jogurt actimel, jabłko

15 maj- czwartek  

Ś: płatki kukurydziane na mleku, chleb mieszany z masłem, pasta z makreli, ogórek małosolny  /herbata

przekąska - mandarynki

O:  zupa zacierkowa, ziemniaki z koperkiem, pieczeń wieprzowa, mizeria z jogurtem naturalnym, kompot śliwkowy 

P: koktajl z jogurtu naturalnego i truskawek, kajzerka z masłem, banan

 

16 maj – piątek 

Ś: talerz kanapek różnych z warzywami (samodzielne kompozycje do wyboru dla dzieci) kakao/ herbata

przekąska – mix owoców

O: zupa pomidorowa z ryżem, makaron penne zapiekany z warzywami (brokuły, marchew, cukinia, cebula) i serem corregio,  kompot wieloowocowy

P: twarożek naturalny, dżem brzoskwiniowy, bułka alpejska (z ziarnami) z masłem, rumianek