Jadłospis
20 - 24 październik 2025
20 październik - poniedziałek
Ś: chleb mieszany z masłem, ser żółty, papryka, sałata, kakao/herbata
przekąska - kalarepa
O: krupnik, makaron świderki, ser biały, mus z truskawek, polewa jogurtowo-śmietankowa, kompot wieloowocowy
P: grahamka z masłem, parówki z szynki na gorąco, ogórek kiszony, borówki, mięta
21 październik – wtorek
Ś: zacierki na mleku, chleb mieszany z masłem, mozzarella z pomidorem, herbata
przekąska - mix owoców
O: rosół z makaronem, ziemniaki z koperkiem, udko z kurczaka pieczone, surówka z marchewki i jabłka, kompot śliwkowy
P: chałka z masłem, dżem brzoskwiniowy mleko/herbata, jabłko
22 październik- środa
Ś: płatki jęczmienne na mleku, chleb mieszany z masłem, polędwica sopocka, ogórek, herbata
przekąska – sok jabłkowy tłoczony
O: barszcz czerwony z ziemniakami, krokiety z mięsem drobiowo-wołowym, ogórek kiszony, kompot truskawkowy
P: budyń śmietankowy, mus z truskawek
23 październik - czwartek
Ś: płatki kukurydziane na mleku, chleb mieszany z masłem, ser żółty/ser kozi (do wyboru), pomidor, herbata
przekąska - gruszki
O: zupa krem z soczewicy, kasza kuskus, mięso z piersi indyka w sosie własnym z serem correggio, surówka z selera naciowego, ogórka i kukurydzy, kompot śliwkowy
P: bułka alpejska-z ziarnami z masłem, jajko na twardo, papryka, jogurt actimel, jabłko
24 październik – piątek
Ś: talerz kanapek różnych z warzywami (samodzielne kompozycje do wyboru dla dzieci), mleko/herbata
przekąska – arbuz
O: zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki z koperkiem, filet z miruny pieczony, surówka z kiszonej kapusty i marchewki, kompot truskawkowy
P: koktajl z jogurtu naturalnego i brzoskwiń, wafle kukurydziane, banan
