Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

20 -  24 październik 2025

20 październik - poniedziałek

Ś: chleb mieszany z masłem, ser żółty, papryka, sałata, kakao/herbata

przekąska - kalarepa

O: krupnik, makaron świderki, ser biały, mus z truskawek, polewa jogurtowo-śmietankowa, kompot wieloowocowy

P: grahamka z masłem, parówki z szynki na gorąco, ogórek kiszony, borówki, mięta


21 październik – wtorek

Ś: zacierki na mleku, chleb mieszany z masłem, mozzarella z pomidorem, herbata

przekąska - mix owoców

O: rosół z makaronem, ziemniaki z koperkiem, udko z kurczaka pieczone, surówka z marchewki i jabłka, kompot  śliwkowy

P: chałka z masłem, dżem brzoskwiniowy mleko/herbata, jabłko   

 

22 październik- środa 

Ś: płatki jęczmienne na mleku, chleb mieszany z masłem, polędwica sopocka, ogórek, herbata

przekąska – sok jabłkowy tłoczony

O: barszcz czerwony z ziemniakami, krokiety z mięsem drobiowo-wołowym, ogórek kiszony, kompot truskawkowy

P: budyń śmietankowy, mus z truskawek   


23 październik - czwartek  

Ś: płatki kukurydziane na mleku, chleb mieszany z masłem, ser żółty/ser kozi (do wyboru), pomidor, herbata   

przekąska - gruszki

O: zupa krem z soczewicy, kasza kuskus, mięso z piersi indyka w sosie własnym z serem correggio, surówka z selera naciowego, ogórka i kukurydzy, kompot śliwkowy

P: bułka alpejska-z ziarnami z masłem, jajko na twardo, papryka, jogurt actimel, jabłko

 

24 październik piątek 

Ś: talerz kanapek różnych z warzywami (samodzielne kompozycje do wyboru dla dzieci), mleko/herbata

przekąska – arbuz

O: zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki z koperkiem, filet z miruny pieczony, surówka z kiszonej kapusty i marchewki, kompot truskawkowy

P: koktajl z jogurtu naturalnego i brzoskwiń, wafle kukurydziane, banan