Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

11 - 15 marzec 2024

 

11 marzec - poniedziałek

Ś: chleb mieszany z masłem, ser żółty, pomidor koktajlowy, sałata, kakao/herbata
      przekąska – gruszka

O: zupa krem z soczewicy z grzankami, makaron penne z brokułami i sosem z mascarpone, kompot śliwkowy

P: grahamka z masłem, schab pieczony, ogórek świeży, mięta z cytryną, mix owoców


 12 marzec – wtorek 

Ś: kasza manna na mleku, chleb mieszany z masłem  z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, papryka, herbata
      przekąska – mandarynka

O: zupa pieczarkowa z makaronem, kluski leniwe z masłem i bułką tartą, surówka z marchewki, selera i jabłka, kompot śliwkowy

P: kajzerka z masłem, polędwica sopocka, ogórek kiszony, cykoria, gruszka, herbata owocowa



13 marzec– środa 

Ś:  płatki owsiane na mleku, chleb mieszany z masłem, ser żółty, ogórek świeży, herbata

          przekąska –  pomidorki koktajlowe

O: zupa jarzynowa, ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony, surówka z kapusty białej, pora i kukurydzy, kompot śliwkowy

P: deser „lodowy” - twarożek z galaretką, grahamka z masłem, jabłko, rumianek z cytryną

  

14 marzec- czwartek

Ś: płatki kukurydziane na mleku, chleb mieszany z masłem, mozzarella z pomidorem, herbata

      przekąska – kiwi

O: zupa zacierkowa z natką, kasza jęczmienna, bitki wieprzowe w sosie własnym, buraczki, kompot truskawkowy

P: ryż jaśminowy na sypko, twaróg, jabłka prażone z cynamonem, polewa jogurtowo-śmietanowa, herbata owocowa

 

15 marzec – piątek 

Ś: talerz kanapek różnych z warzywami - cykoria, pomidor, ogórek kiszony, kiełki warzyw, kakao/herbata
      przekąska –  mix owoców                  
O: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki z koperkiem, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej i marchewki, kompot śliwkowy

P: grahamka z masłem, jajko na twardo, papryka, kiełki słonecznika, banan, herbata owocowa