Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

8 - 12 kwiecień 2024

 

8 kwiecień - poniedziałek

Ś: chleb mieszany z masłem, ser żółty, pomidor, sałata, kakao/herbata
      przekąska – marchew surowa

O: zupa krem z soczewicy z grzankami, makaron świderki, twaróg, polewa jogurtowo-śmietanowa, mus z truskawek, kompot śliwkowy

P: grahamka z masłem, polędwica sopocka, ogórek kiszony, sałata, mięta, mandarynka


 9 kwiecień – wtorek 

Ś: płatki ryżowe na mleku, chleb mieszany z masłem, mozzarella, pomidor koktajlowy, herbata
      przekąska – sok gruszkowo-jabłkowy

O: zupa zacierkowa, kasza gryczana, gulasz wieprzowy po węgiersku, surówka z selera i jabłka, kompot truskawkowy

P: kajzerka z masłem, twarożek z truskawkami, winogrona, herbata z cytryną


10 kwiecień– środa 

Ś: płatki jęczmienne na mleku, chleb mieszany z masłem, jajko na twardo, papryka, herbata

          przekąska – jabłko 

O: kapuśniak, ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony, buraczki, kompot śliwkowy

P: budyń śmietankowy, mus z malin, bułka z masłem

  

11 kwiecień- czwartek

Ś: płatki kukurydziane na mleku, chleb mieszany z masłem, wędlina,  ogórek świeży, herbata

      przekąska – winogrona

O: barszcz ukraiński, kluski leniwe z masłem i bułką tartą, surówka marchewki i jabłka, kompot wieloowocowy

P: grahamka z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, papryka banan, rumianek

 

12 kwiecień – piątek 

Ś: talerz kanapek różnych z warzywami (pomidor koktajlowy, ogórek, papryka)  kakao/herbata
      przekąska – jabłko         
O: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki z koperkiem, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej i marchewki, kompot śliwkowy

P: koktajl z jogurtu naturalnego i truskawek, kajzerka z masłem

 

15 - 19 kwiecień 2024

 

15 kwiecień - poniedziałek

Ś: kasza manna na mleku, chleb mieszany z masłem, ser żółty, pomidor, sałata, kakao/herbata
      przekąska – marchew surowa

O: zupa krem z brokułów z grzankami, naleśniki z serem białym, polewa śmietanowo-jogurtowa, mus z truskawek, kompot śliwkowy

P: grahamka z masłem, szynka z indyka, ogórek kiszony, sałata, mięta, winogrona


 16 kwiecień – wtorek 

Ś: chleb mieszany z masłem, polędwica sopocka, ogórek świeży, kawa mleczna /herbata
      przekąska – sok gruszkowo-jabłkowy 

O: zupa jarzynowa, ziemniaki z koperkiem, sznycel z piersi indyka, sałata z rzodkiewką i szczypiorkiem, kompot śliwkowy

P: chałka z masłem, dżem brzoskwiniowy, jabłko, mleko/herbata


17 kwiecień– środa jadłospis dla grupy I

Ś: chleb mieszany z masłem, jajko na twardo, papryka, kakao/herbata

          przekąska – kiwi

O: krupnik, spaghetti z mięsem drobiowym (indyk) i sosem bolońskim, ogórek kiszony, kompot śliwkowy

P: jogurt owocowy, kajzerka z masłem, banan

  

17 kwiecień- środa jadłospis dla grup: II, III, IV -  WYCIECZKA DO POWSINA

Ś: chleb mieszany z masłem, wędlina, papryka, herbata

Podczas wycieczki będzie podana zupa oraz kiełbaski na gorąco,  kajzerka z masłem, woda, soczek ze słomką oraz banan

Po powrocie do przedszkola ok. godz. 15.15 będzie podane II danie: spaghetti z mięsem drobiowym (indyk) i sosem bolońskim, ogórek kiszony, kompot  śliwkowy

 

18 kwiecień – czwartek

Ś: płatki kukurydziane na mleku, chleb mieszany z masłem, mozzarella z pomidorem, herbata
      przekąska –  winogrona    
O: barszcz czerwony z ziemniakami, kasza jęczmienna, schab duszony w sosie własnym, mizeria z jogurtem naturalnym,  kompot wieloowocowy

P: grahamka z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, papryka jabłko, rumianek

 

19 kwiecień – piątek

Ś: talerz kanapek różnych z warzywami (pomidor koktajlowy, ogórek, papryka), kakao/herbata

      przekąska – jabłko 

O: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki z koperkiem, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej i marchewki, kompot śliwkowy

P: twarożek waniliowy, kajzerka z masłem, herbata owocowa, banan