Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

17 -  21 luty 2025

 

17 luty - poniedziałek

Ś: chleb mieszany z masłem, ser żółty, papryka, kakao/herbata

       przekąska - mix owoców

O: zupa ogórkowa,  makaron penne z warzywami (marchew, brokuły, kalafior, cebula) zapiekany z mozzarellą, kompot wieloowocowy

P: grahamka z masłem, parówki z szynki na gorąco, ogórek kiszony, jabłka, rumianek


18 luty – wtorek 

Ś: płatki owsiane na mleku, chleb mieszany z masłem, mozzarella z pomidorem /herbata

      przekąska - gruszki

O: barszcz czerwony z ziemniakami, kasza bulgur, schab środkowy, duszony w sosie własnym, sałatka wielowarzywna  z sosem majonezowym, kompot wieloowocowy

P: kajzerka z masłem, twarożek waniliowy, winogrona, herbata z cytryną 


19  luty– środa 

Ś: kasza manna, chleb mieszany z masłem, jajko na twardo, papryka, herbata

          przekąska – mandarynki

O: zupa jarzynowa, ryż jaśminowy, filet z indyka w sosie z mascarpone, surówka z marchwi i jabłek, kompot wieloowocowy

P: chałka z masłem, dżem brzoskwiniowy, mleko/herbata, jabłko 

  

20 luty - czwartek  

Ś: płatki kukurydziane na mleku, chleb mieszany z masłem, pasta z makreli, papryka, herbata

          przekąska - gruszki

O: zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony, surówka z kapusty czerwonej i jabłek, kompot wieloowocowy 

P: koktajl z jogurtu naturalnego i truskawek, kajzerka z masłem, banan

 

21 luty – piątek 

Ś: talerz kanapek różnych z warzywami (samodzielne kompozycje do wyboru dla dzieci), kakao/ herbata 
           przekąska – marchew surowa
O: zupa szczawiowa z jajkiem, naleśniki z serem, polewa śmietanowo-jogurtowa, mus z truskawek,  kompot truskawkowy

P: grahamka z masłem, wędlina, ogórek kiszony, jabłko, herbata owocowa