KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

Jadłospis 30 listopada - 4 grudnia 2020

 

30 listopada – poniedziałek

Ś: chleb mieszany z masłem, ser żółty, pomidor, sałata, kakao/herbata
przekąska – marchew, cykoria

O: krem z brokułów z grzankami, ryż na sypko z serem białym, polewa śmietanowo-jogurtowa, jabłka prażone z cynamonem, kompot śliwkowy

P: bułka z masłem, parówki z szynki na gorąco, ogórek kiszony, ketchup, rumianek z cytryną, mandarynki
 
1 grudnia – wtorek

Ś: zacierki na mleku, chleb mieszany z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, rzodkiewka, herbata
przekąska – gruszki

O: barszcz biały z ziemniakami, kasza jęczmienna, gulasz po węgiersku z pieczoną papryką
i pieczarkami, surówka z kapusty czerwonej i jabłka, kompot śliwkowy

P: talerz kanapek różnych z warzywami – samodzielne kompozycje dzieci, winogrona, herbata
 owocowa

 2 grudnia - środa

Ś: zupa mleczna z płatkami ryżowymi, chleb mieszany z masłem, wędlina, ogórek świeży, sałata, herbata
przekąska – bakalie

O: zupa kalafiorowa, ziemniaki z koperkiem, klopsy wieprzowe pieczone, buraczki, kompot śliwkowy

P: koktajl z jogurtu naturalnego i truskawek, bułka maślana, jabłko

 

3 grudnia - czwartek

Ś: kasza manna na mleku, chleb mieszany z masłem, wędlina, pomidor, , kakao/herbata
przekąska – winogrona

O: zupa ogórkowa, spaghetti z mięsem drobiowym i sosem bolońskim, sałata lodowa
z pomidorami i papryką, kompot śliwkowy

P: twarożek z truskawkami, bułka żytnia z masłem, banan, rumianek z cytryną


4 grudnia – piątek

Ś: chleb mieszany z masłem, wędlina, pomidor, sałata, kawa mleczna/herbata
przekąska – talerz owoców różnych –kiwi, kaki, gruszki
O: zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki z koperkiem, filet z mintaja panierowany, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i cebuli, kompot wieloowocowy
P: drożdżówka z serem, mleko, jabłko  

JADŁOSPIS 23- 27 LISTOPADA 2020

23 listopada – poniedziałek

Ś: chleb mieszany z masłem, ser żółty, pomidor, sałata, kakao/herbata
przekąska – marchew, cykoria

O: krupnik, naleśniki z serem białym, polewa śmietanowo-jogurtowa, mus z truskawek
kompot śliwkowy

P: grahamka z masłem, wędlina, papryka, jabłko, rumianek z cytryną
 
24 listopada – wtorek

Ś: płatki owsiane na mleku, chleb mieszany z masłem, jajko na twardo, pomidor, sałata, kakao/herbata
przekąska – gruszki

O: zupa pieczarkowa, ryż na sypko, udko z kurczaka pieczone, surówka z kapusty białej
i marchewki,  kompot śliwkowy

P: placki z jabłkiem i cukrem pudrem (wyrób własny wykonany w kuchni przedszkola), mleko/herbata, banan

 
25 listopada - środa

Ś: chleb mieszany z masłem, twarożek z miodem naturalnym, kakao/herbata
przekąska – pomidorki koktajlowe

O: zupa zacierkowa, kasza gryczana, klopsy wieprzowe, pieczone w sosie pomidorowym, surówka z selera i jabłek, kompot śliwkowy

P: talerz kanapek różnych z warzywami – samodzielne kompozycje dzieci, mandarynki, herbata
 owocowa

26 listopada - czwartek

Ś: płatki kukurydziane na mleku, chleb mieszany z masłem, wędlina, pomidor, , kakao/herbata
przekąska – winogrona

O: zupa szczawiowa z jajkiem, ziemniaki z koperkiem, sznycel z piersi indyka, marchewka
z groszkiem zielonym, kompot śliwkowy

P: chałka z masłem, dżem brzoskwiniowy, jabłko, mleko/herbata

27 listopada – piątek

Ś: chleb mieszany z masłem, wędlina, pomidor, sałata, kawa mleczna/herbata
przekąska – jabłko
O: zupa pomidorowa z ryżem, makaron penne z brokułami, i sosem czosnkowym z dodatkiem serka mascarpone, kompot wieloowocowy
P: mix twarogu i bananów, bułka gryczana z masłem, winogrona, rumianek z cytryną

Jadłospis 16-20 listopada 2020

 

16 listopada – poniedziałek

Ś: chleb mieszany z masłem, wędlina, pomidor, sałata, kakao / herbata
przekąska- marchew, cykoria

O: zupa krem z brokułów z grzankami, ryż na sypko, jabłko prażone z cynamonem,
     polewa jogurtowo-śmietanowa,   kompot  wieloowocowy lub woda

P: parówki z szynki na gorąco, bułka z masłem, ogórek kiszony, ketchup, jabłko, herbata

 

17 listopada – wtorek 

Ś: płatki owsiane na mleku, chleb mieszany z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, rzodkiewka , herbata

  przekąska –sok owocowy

O: barszcz czerwony z ziemniakami, kluski śląskie (wykonane w kuchni przedszkola), schab
     środkowy duszony w sosie własnym, ogórek kiszony, kompot  wieloowocowy lub woda

P: talerz kanapek różnych z warzywami – samodzielne kompozycje dzieci, mandarynki,
     herbata owocowa

 

18 listopada – środa 

Ś: zacierki na mleku, chleb mieszany z masłem, ser żółty, papryka, /herbata
  przekąska- jabłko

O: zupa ogórkowa, kasza jęczmienna, kuleczki drobiowe, gotowane w sosie koperkowym, 

     buraczki, kompot śliwkowy lub woda

P:  budyń śmietankowy, mus z truskawek, bułka z masłem

 

19 listopada – czwartek 

Ś:, kasza manna na mleku, chleb z masłem, jajko na twardo, papryka / herbata                                                                                                                                                                                                                                          przekąska- kiwi

O: kapuśniak, spaghetti z mięsem drobiowym (indyk) i sosem bolońskim, sałata lodowa
     z warzywami  , kompot wieloowocowy lub woda

P: twarożek z truskawkami, bułka żytnia z masłem, gruszki, rumianek z cytryną

 

20 listopada – piątek

Ś: chleb mieszany z masłem, wędlina, ogórek kiszony, sałata, kakao / herbata
 przekąska- winogrona

O: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki z koperkiem, filet z mintaja panierowany, surówka z
     kapusty kiszonej i marchewki,   kompot wieloowocowy lub woda

P: drożdżówka z marmoladą, jabłko, mleko/herbata

Jadłospis 9-13 listopada 2020

 

9 listopada – poniedziałek

Ś: chleb mieszany z masłem, wędlina, ogórek kiszony, sałata, kakao / herbata
                                                                                                          przekąska- sok owocowy
           

O: zupa szczawiowa z jajkiem, makaron penne zapiekany z warzywami (cukinia, brokuły

     marchewka, papryka, cebula) i parmezanem,   kompot  wieloowocowy lub woda

P: koktajl z jogurtu naturalnego i truskawek, bułka z masłem

 

10 listopada – wtorek 

 

Ś: płatki ryżowe na mleku, chleb mieszany z masłem, mozzarella z pomidorem koktajlowym

                                                                                                          przekąska –jabłka

O: zupa kalafiorowa, ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony, buraczki,  kompot 

     wieloowocowy lub woda

P:  talerz kanapek różnych z warzywami – samodzielne kompozycje dzieci, gruszki, herbata
owocowa

 

11 listopada – środa  ŚWIĘTO NIEPODLEGŁOŚCI

 

 

12 listopada – czwartek 

 

Ś:, kasza manna na mleku, chleb z masłem, jajko na twardo,  papryka / herbata

                                                                                                          przekąska- kiwi

O: zupa zacierkowa, kasza gryczana, gulasz wieprzowy po węgiersku z  
     pieczoną papryką, surówka z kapusty czerwonej i jabłka, kompot wieloowocowy lub woda

P: mix twarożku i bananów,  bułka gryczana z masłem, winogrona, rumianek

 

13 listopada – piątek

 

Ś: chleb mieszany z masłem, wędlina, rzodkiewka, sałata, kakao / herbata

                                                                                               przekąska- bakalie

O: barszcz ukraiński, naleśniki z serem białym i polewą śmietanowo-jogurtową , 
     mus z malin, kompot wieloowocowy lub woda

P: pasta z makreli wędzonej i warzyw, ogórek kiszony, kajzerka z masłem, banany, mięta
    z cytryną


 

 

 

 

Jadłospis 2 – 6 listopada 2020

 

2 listopada – poniedziałek

Ś: chleb mieszany z masłem, wędlina, ogórek kiszony, sałata, kakao / herbata 
 przekąska- sok owocowy       

O: zupa jarzynowa, ziemniaki z koperkiem, sznycel z piersi kurczaka, surówka z kapusty

     białej i marchewki,  kompot  wieloowocowy lub woda

P: bułka z masłem, dżem brzoskwiniowy, jabłko, rumianek z cytryną

 

3 listopada – wtorek 

Ś: płatki kukurydziane na mleku, chleb mieszany z masłem, jajko na twardo, papryka

  przekąska –bakalie

O: grochówka, kluski leniwe z masłem i bułką tartą, surówka z marchewki i jabłka, kompot 

     wieloowocowy lub woda

P:  parówki z szynki na gorąco, bułka z masłem, ogórek kiszony, gruszki

 

4 listopada – środa 

Ś: płatki owsiane na mleku, chleb mieszany z masłem, ser żółty, papryka, /herbata                                                                                           
przekąska- jabłko     

O: kapuśniak, kasza jęczmienna, klopsiki drobiowe, gotowane w sosie koperkowym,  

     marchewka z groszkiem zielonym, kompot śliwkowy lub woda

P:  budyń śmietankowy, mus z truskawek, bułka z masłem

 

5 listopada – czwartek 

Ś:, płatki owsiane na mleku, chleb z masłem, pasta z jaj i awokado z dodatkiem oliwy z oliwek, papryka / herbata                                                                                                                                                                     
przekąska- kiwi

O: krupnik, spaghetti z mięsem drobiowym (indyk) i sosem bolońskim, surówka z kapusty

     pekińskiej i pora , kompot wieloowocowy lub woda

P: sernik na zimno z galaretką i owocami (wyrób własny), rumianek,

bułeczki robione przez dzieci z grupy III z Panią Magdą

 

6 listopada – piątek

Ś: talerz kanapek różnych z warzywami, kakao / herbata                                                                                                                                                       
przekąska- winogrona

O: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki z koperkiem, kotlet wegetariański ( z kaszy jaglanej, jaj, warzyw), ogórek kiszony ,  kompot wieloowocowy lub woda

P: grahamka z masłem, twarożek z miodem naturalnym, banan, rumianek z cytryną