KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

JADŁOSPIS 22-26 marca 2021

22 marca – poniedziałek

Ś: chleb mieszany z masłem, ser żółty, papryka, sałata, kakao/herbata
przekąska – marchew surowa

O: zupa zacierkowa, ryż na sypko, twaróg, polewa śmietanowo-jogurtowa, jabłka prażone
z cynamonem, kompot śliwkowy

P: parówki z szynki na gorąco, bułka z masłem, ogórek kiszony, ketchup,  herbata
z cytryną

 

23 marca – wtorek

Ś: talerz kanapek z warzywami (samodzielne kompozycje wykonane przez dzieci),kawa mleczna, herbata
przekąska – winogrona

O: barszcz czerwony z ziemniakami, pierogi z mięsem ( wyrób własny wykonany w kuchni przedszkola), ogórek kiszony, kompot wieloowocowy

P:  chałka z masłem, dżem truskawkowy, jabłka, mleko/herbata

24 marca - środa

Ś: kasza manna na mleku, chleb mieszany z masłem, jajko na twardo, sałata, papryka, herbata
przekąska – jabłka

O: kapuśniak, ziemniaki z koperkiem, sznycel z piersi indyka, surówka z marchewki i jabłka,
kompot wieloowocowy

P: twarożek z miodem naturalnym, bułka żytnia z masłem, banany, herbata z cytryną


25 marca - czwartek

Ś: płatki kukurydziane na mleku, chleb mieszany z masłem, mozzarella z pomidorem
 /herbata
przekąska – kiwi, melon

O: krupnik, spaghetti z mięsem drobiowym(filet z kurczaka) i sosem bolońskim, brokuły, kompot śliwkowy

P: budyń śmietankowy, mus z truskawek , bułka z masłem

26 marca - piątek

Ś: płatki owsiane na mleku, chleb z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, /herbata
przekąska – jabłko

O: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki z koperkiem, klopsy z dorsza  pieczone, surówka
z kapusty kiszonej, pora i marchewki   kompot śliwkowy

P: kajzerka z masłem, wędlina, papryka, gruszka, rumianek z cytryną