Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

JADŁOSPIS 21 - 25 LISTOPADA 2022

 

21 listopada – poniedziałek

Ś: chleb mieszany z masłem, ser żółty, cykoria, papryka, kakao/herbata

O: zupa jarzynowa, naleśniki z serem białym, polewa śmietanowo-jogurtowa, mus z truskawek, kompot śliwkowy

P: grahamka z masłem, parówki z szynki na gorąco, ketchup, ogórek kiszony, jabłko, mięta 

 

22 listopad – wtorek

Ś: makaron na mleku, chleb mieszany z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, rzodkiewka, herbata

O: zupa solianka, kasza gryczana, pieczeń rzymska wieprzowa, surówka z ogórka kiszonego, cebulki i jabłka, kompot śliwkowy

P: zapiekanki z mozzarellą i szynką, papryka, rumianek z cytryną, gruszki


23 listopad - środa

Ś: płatki kukurydziane na mleku, chleb mieszany z masłem, pasta z jaj i awokado, papryka, herbata        

O: krupnik, ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony wieprzowy, buraczki, kompot truskawkowy

P: chałka z masłem, dżem brzoskwiniowy, jabłko, mleko/herbata z cytryną

 

24 listopad - czwartek

Ś: kasza manna na mleku, pasta z makreli wędzonej i twarogu, ogórek kiszony, herbata                

O: zupa krem z brokułów z grzankami, spaghetti z mięsem drobiowym (kurczak) i sosem bolońskim, mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i sosem vinegret, kompot śliwkowy

P: twarożek z truskawkami, grahamka z masłem, banan, rumianek 

 

25 listopad - piątek

Ś: Talerz kanapek z warzywami (samodzielne kompozycje dzieci), kakao/herbata         

O: barszcz biały z jajkiem na twardo, kluski śląskie (wyrób własny ) z sosem pieczarkowym,  kompot truskawkowy

P: ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem, polewa śmietanowo-jogurtowa, herbata owocowa