KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

JADŁOSPIS OD  20 - 24 WRZESIEŃ 2021

 

20 września – poniedziałek

Ś: chleb mieszany z masłem, ser żółty, sałata, papryka, kakao/ herbata

O: krupnik, ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony wieprzowo-cielęcy, marchewka z groszkiem zielonym, kompot wieloowocowy

P: jogurt owocowy, rogal maślany, jabłka

 

21 wrzesień – wtorek

Ś: płatki jęczmienne na mleku, chleb mieszany z masłem, polędwica drobiowa, pomidor, sałata, herbata       

O: zupa pieczarkowa z makaronem,  kasza kuskus, potrawka z kurczaka, sałata lodowa z pomidorami i sosem vinegret, kompot  śliwkowy 

P: budyń śmietankowy, mus z truskawek, bułka z masłem 

 
22 września - środa

Ś: kasza manna na mleku, chleb mieszany z masłem, jajko na twardo, papryka, sałata, herbata,

O: zupa ogórkowa, ryż na sypko, twaróg, polewa śmietanowo-jogurtowa, borówki amerykańskie, kompot truskawkowy

P: parówki z szynki na gorąco z keczupem, bułka z masłem, ogórek kiszony,  jabłko, mięta z cytryną


23 wrzesień - czwartek

Ś: płatki kukurydziane na mleku, chleb z masłem, mozzarella, pomidor ze świeżą bazylią, herbata          

O: zupa kalafiorowa, spaghetti z mięsem drobiowym (indyk) i sosem bolońskim, ogórek małosolny , kompot śliwkowy

P: grahamka z masłem, wędlina, ogórek małosolny, gruszka, rumianek

 

24 wrzesień - piątek

Ś: talerz kanapek różnych z warzywami, kakao / herbata

O: zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony z dorsza pieczony, surówka z kapusty kiszonej i marchewki,  kompot truskawkowy

P: twarożek waniliowy, bułka gryczana z masłem, borówki amerykańskie