Jadłospis
24 - 28 czerwiec 2024
24 czerwiec - poniedziałek
Ś: chleb mieszany z masłem, ser żółty, ogórek świeży, sałata, kakao/herbata
przekąska – maliny
O: krupnik ryżowy z koperkiem, ziemniaki pieczone z cukinią i marchewką oraz z serem corregio, kompot śliwkowy
P: grahamka z masłem, filet z indyka wędzony, pomidor, morele, rumianek
25 czerwiec– wtorek
Ś: kasza manna na mleku, chleb mieszany z masłem, polędwica sopocka, pomidor, herbata
przekąska - sok owocowy
O: zupa szczawiowa z jajkiem, kluski leniwe z masłem i bułką tartą, surówka z marchewki młodej ze śmietaną, kompot wieloowocowy
P: kajzerka z masłem, ser żółty, ogórek małosolny, arbuz, herbata owocowa
26 czerwiec – środa
Ś: płatki jęczmienne na mleku, chleb mieszany z masłem, mozzarella z pomidorem malinowym i świeżą bazylią, herbata
przekąska – maliny
O: zupa kalafiorowa, kasza gryczana biała, schab środkowy, duszony w sosie własnym, buraczki, kompot śliwkowy
P: koktajl z jogurtu naturalnego i malin, kajzerka z masłem, borówka amerykańska
27 czerwiec - czwartek
Ś: płatki kukurydziane na mleku, chleb mieszany z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, rzodkiewka, herbata
przekąska - brzoskwinie
O: zupa jarzynowa z zacierkami, młode ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony, surówka z młodej kapusty i marchewki, kompot wieloowocowy
P: rogal maślany z dżemem brzoskwiniowym, mleko/herbata, borówka amerykańska
28 czerwiec – piątek
Ś: talerz kanapek różnych z warzywami (pomidor koktajlowy, ogórek, papryka) kawa mleczna/herbata
przekąska – mix owoców
O: zupa pomidorowa z makaronem, ryż jaśminowy, twaróg, mus z truskawek, polewa jogurtowo-śmietanowa, kompot śliwkowy
P: grahamka z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, papryka, mięta z cytryną, arbuz
17 - 21 czerwiec 2024
17 czerwiec - poniedziałek
Ś: chleb mieszany z masłem, ser żółty, pomidorki koktajlowe, kakao/herbata
przekąska – kalarepa
O: zupa jarzynowa, naleśniki z serem białym, polewa śmietanowo-jogurtowa, mus z truskawek, kompot śliwkowy
P: parówki z szynki na gorąco, grahamka z masłem, ogórek świeży, arbuz, mięta z cytryną
18 czerwiec– wtorek
Ś: płatki owsiane na mleku, chleb mieszany z masłem, jajko na twardo, papryka / herbata
przekąska - sok owocowy
O: zupa owocowa z makaronem, kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy po węgiersku, ogórek małosolny, kompot truskawkowy
P: chałka z masłem, dżem brzoskwiniowy, arbuz, mleko/herbata
19 czerwiec – środa
Ś: płatki kukurydziane na mleku, chleb mieszany z masłem, polędwica sopocka, ogórek świeży, herbata
przekąska – borówki
O: zupa ogórkowa, spaghetti z mięsem drobiowym (kurczak) i sosem bolońskim, sałata lodowa z pomidorkami koktajlowymi i sosem vinegret, kompot śliwkowy
P: twarożek waniliowy, truskawki, kajzerka z masłem, rumianek
20 czerwiec - czwartek
Ś: kasza manna na mleku, chleb mieszany z masłem, mozzarella z pomidorem i bazylią, herbata
przekąska - morele
O: barszcz czerwony z ziemniakami, młode ziemniaki z koperkiem, sznycel z piersi indyka, marchewka z groszkiem zielonym, kompot wieloowocowy
P: kajzerka z masłem, jajko na twardo, papryka, banan, herbata owocowa
21 czerwiec – piątek
Ś: grahamka z masłem, filet wędzony z indyka, ogórek świeży, kawa mleczna,/herbata
przekąska – mix owoców
O: zupa pomidorowa z ryżem, zapiekanka makaronowa z brokułami i kalafiorem, dip jogurtowy z koperkiem, kompot śliwkowy
P: drożdżówka z ciasta półfrancuskiego z budyniem, mleko/herbata, borówki